Hovězí na ananasu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce olivový olej
300 g mleté hovězí maso
2-3 lžíce sójová omáčka
4 lžíce vlašské ořechy
1 ks červená chilli paprička
1 konzerva kompotovaný ananas (plátky)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
třtinový cukr
2 lžíce sekané čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy na rozehřáté pánvi opražíme. Ananas scedíme a kolečka necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Feferonku zbavíme jádřince a nasekáme najemno. Pokud je hodně ostrá, použijeme rukavice.

  2. V pánvi rozpálíme olej. Vsypeme česnek a krátce jej osmahneme. Přidáme mleté maso a společně vše restujeme. Během restování přidáme sójovou omáčku, feferonku, sůl, pepř a ořechy. Podle chuti přidáme cukr a případně oblíbené čerstvé bylinky jako koriandr nebo bazalku. Maso dusíme, až je měkké a tekutina je téměř odpařená.

  3. Na servírovací misku rozložíme kolečka ananasu a na ně rovnoměrně rozdělíme hovězí směs. Pokud jsou kolečka ananasu příliš tenká, skládáme je po dvou a doprostřed můžeme dát půl plátku slaniny.

  4. Hovězí na ananasu servírujeme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!