Hovězí minihamburgery s bylinkovým dipem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžička hořčice 1 lžička kečup 24 ks anglická slanina (plátky) svazeček čerstvé bylinky 10 dkg nízkotučný tvaroh 0.5 kg hovězí maso zadní 1 dl nízkotučný bílý jogurt 60 dkg čerstvá zelenina 6 ks větší vařené brambory ve slupce podle chuti sůl mletý černý pepř gyros koření podle potřeby olivový olej
Postup Hovězí minihamburgery s bylinkovým dipem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso umeleme, osolíme, přidáme vejce, gyros koření, sůl a pořádně promícháme. Mokrýma rukama vytvoříme 6 placiček, které opravdu zprudka opečeme nejlépe na olivovém oleji.
Brambory předem uvařené rozkrájíme na čtvrtky, mírně posypeme gyros kořením, jemně osolíme a položíme na každou čtvrtku plátek slaniny. Pečeme v troubě na 180 - 200 °C, dokud není slanina dokřupava.
Jogurt smíchame s tvarohem, hořčicí, kečupem, solí a nejlépe čerstvými bylinkami.
Hovězí minihamburgery servírujeme se slaninovými bramborami, bylinkovým dipem a čerstvou zeleninovou oblohou.