Hovězí minihamburgery s bylinkovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička hořčice
1 lžička kečup
24 ks anglická slanina (plátky)
svazeček čerstvé bylinky
10 dkg nízkotučný tvaroh
0.5 kg hovězí maso zadní
1 dl nízkotučný bílý jogurt
60 dkg čerstvá zelenina
6 ks větší vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
gyros koření
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso umeleme, osolíme, přidáme vejce, gyros koření, sůl a pořádně promícháme. Mokrýma rukama vytvoříme 6 placiček, které opravdu zprudka opečeme nejlépe na olivovém oleji.

  2. Brambory předem uvařené rozkrájíme na čtvrtky, mírně posypeme gyros kořením, jemně osolíme a položíme na každou čtvrtku plátek slaniny. Pečeme v troubě na 180 - 200 °C, dokud není slanina dokřupava.

  3. Jogurt smíchame s tvarohem, hořčicí, kečupem, solí a nejlépe čerstvými bylinkami.

  4. Hovězí minihamburgery servírujeme se slaninovými bramborami, bylinkovým dipem a čerstvou zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!