Hovězí maso s mrkví a kedlubnami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
200 g pórek
200 g mrkev
200 g kedlubna
0 l zeleninový vývar
400 g hovězí maso
rostlinný olej
podle chuti
1-2 stroužky česnek
sůl
0 l bílý jogurt
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a umyté hovězí maso nakrájíme na tenčí nudličky, které za stálého míchání osmažíme na rozehřátém rostlinném oleji.

  2. Osmahnuté maso osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, očištěné a na hrubém struhadle mladé kedlubny, očištěný mladý pórek nakrájený na kolečka, vyloupaný čerstvý nebo sterilovaný hrášek. Promícháme a krátce osmahneme. Potom podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme doměkka.

  3. Hovězí maso s mrkví a kedlubnami podáváme tak, že každou porci polijeme lžící bílého jogurtu, který jsme smíchali s rozetřeným česnekem, drobně nasekanou čerstvou pažitkou a trochou soli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!