Hovězí maso s kapustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
0.5 lžičky cukr
50 g máslo
1 ks citron
1 ks kapusta
2 lžičky plnotučná hořčice
500 g přední hovězí maso
podle chuti
sůl
karotka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
zavářka do polévky
Postup Hovězí maso s kapustou recept
Postup přípravy receptu
-
Přední hovězí maso prosolíme, zalijeme vroucí vodou, opepříme a vaříme doměkka.
Celou kapustu očistíme, opereme, rozkrojíme na osminky a ještě než maso
změkne, přidáme ji k masu do vývaru. Společně asi 15 minut povaříme. Polévku (vývar) slijeme, přidáme zavářku (třeba kapání, nudle) a zelenou petrželku. Já dávám ještě jemně nastrouhanou karotku.
Měkké maso nakrájíme a dáme s dílky kapusty na talíř.
Na omáčku rozpustíme máslo, osolíme, ocukrujeme, přidáme hořčici a zvolna mícháme, až se omáčka spojí. Po kapkách přidáváme citronovou šťávu.
Hovězí maso s kapustou na talíři omáčkou přelijeme a jako přílohu podáváme chléb.