Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 ks mrkev
6 ks žampiony
4 lžíce polohrubá mouka
0 kg hovězí zadní
1 lžička drcený tymián
1 lžička mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a očištěnou mrkev nakrájíme na kousky. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso prošpikujeme mrkví, potřeme zázvorem a tymiánem a mírně osolíme.

  2. Na sádle zpěníme cibuli a maso osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Maso podlijeme vroucí vodou a zvolna dusíme doměkka. Potom maso vyndáme, do hrnce nasypeme nakrájené žampiony a asi 5 minut povaříme.

  3. Poté lehce zaprášíme polohrubou moukou. Prášení děláme tak, že mouku sypeme přes sítko a mícháme, aby nevznikly cucky. Omáčku povaříme asi 20 minut. Mouku a vodu dáváme podle toho, kolik potřebujeme omáčky. Omáčka by měla být do hněda.

  4. Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou podáváme s bulgurem, bramborami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!