Hovězí maso na houbách z tlakového hrnce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg hovězí zadní omáčka 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 1 lžička ocet 1 kostka masox 3 lžíce hladká mouka 3 kelímky zakysaná smetana 15 dkg sušené houby mletý černý pepř
Postup Hovězí maso na houbách z tlakového hrnce recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí nebo i vepřové maso ochutíme a orestujeme na oleji. Maso vyjmeme.
V tlakovém hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sušené nebo čerstvé houby a krátce orestujeme. Přidáme plátky masa a zalijeme vývarem podle druhu masa. Hrnec uzavřeme. Doba vaření závisí na kvalitě masa. Měkké maso vyjmeme z hrnce. Omáčku podle potřeby dolijeme vývarem a vývar zahustíme. Tři kelímky zakysané smetany smícháme s hladkou moukou, vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Nakonec přidáme lžíci čerstvého másla a malinko octa.
Hovězí maso na houbách z tlakového hrnce podáváme s houskovým knedlíkem.