Hovězí maso na houbách z tlakového hrnce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hovězí zadní
omáčka
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 lžička ocet
1 kostka masox
3 lžíce hladká mouka
3 kelímky zakysaná smetana
15 dkg sušené houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí nebo i vepřové maso ochutíme a orestujeme na oleji. Maso vyjmeme.

  2. V tlakovém hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sušené nebo čerstvé houby a krátce orestujeme. Přidáme plátky masa a zalijeme vývarem podle druhu masa. Hrnec uzavřeme. Doba vaření závisí na kvalitě masa. Měkké maso vyjmeme z hrnce. Omáčku podle potřeby dolijeme vývarem a vývar zahustíme. Tři kelímky zakysané smetany smícháme s hladkou moukou, vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Nakonec přidáme lžíci čerstvého másla a malinko octa.

  3. Hovězí maso na houbách z tlakového hrnce podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!