Hovězí maso na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
2-3 lžíce sádlo
1 kostka masox
2 ks hřiby
4 plátky hovězí zadní
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Čerstvé houby očistíme

  2. Maso zprudka opečeme z obou stran a odložíme na teplé místo. Do pánve přidáme 2 lžíce sádla, na kterém osmahneme dorůžova cibulku. Na cibulce osmahneme čerstvé houby. Přidáme 2 lžíce hořčice a masox. Potom maso vrátíme, podlijeme a necháme v tlakovém hrnci podle tuhosti masa vařit. Až je maso měkké, vyjmeme ho a houbovou omáčku podle chuti zahustíme.

  3. Hovězí maso na houbách podáváme s brambory nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!