Hovězí maso na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce ocet
majoránka
300 g cibule
90 g sádlo
30 g hladká mouka
mletý bílý pepř
600 g hovězí maso
vývar z kostky masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Hovězí maso nakrájíme na plátky.

  2. V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme plátky hovězího masa, utřený česnek, ocet, osolíme, okořeníme a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř doměkka.

  3. Potom šťávu necháme částečně vysmahnout, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme, dokud maso není úplně měkké.

  4. Hovězí plátky na cibuli ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!