Hovězí maso dušené na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 ks rajče
1 ks mrkev
6 cl červené víno
500 g hovězí zadní
80 g vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky 1 x 1,5 cm, vepřové maso na drobné kostičky, kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené a oloupané rajče na plátky. Svazeček bylinek: tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek pomerančové kůry svážeme bílou nití.

  2. Do kastrolu vložíme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu, na ně rozložíme hovězí maso. Vše ochutíme solí, pepřem, na ně položíme zbylé vepřové maso a kůži, utřený česnek a doprostřed svazeček bylinek. Takto připravené maso na mírném ohni dusíme. Po 10 minutách přilijeme víno a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka.

  3. Před podáváním vyjmeme svazeček bylinek, ze šťávy slijeme část tuku. Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardelky.

  4. Hovězí maso dušené na víně podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!