Hovězí maso ala cibulář recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
2 dkg máslo
1 lžička majoránka
30 dkg cibule
1 lžička kmín
2 lžíce plnotučná hořčice
3 dkg hladká mouka
1 lžička kari koření
2 lžíce mletá sladká paprika
60 dkg hovězí přední maso
podle chuti
sůl
pikantní kečup
mletý černý pepř
worchesterová omáčka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme ho. Připravíme si veškeré ostatní suroviny.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme ochucené maso, necháme zatáhnout a zaprášíme sladkou červenou paprikou. Podlijeme vodou, přidáme česnek, majoránku, kari, kmín a podusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme pikantní kečup, hořčici a worchestrovou omáčku. Jakmile maso úplně změkne, vyjmeme ho. Omáčku dusíme a zaprášíme moukou, potom zalijeme znovu vodou na správnou omáčkovou hustotu. Do provařené omáčky vrátíme maso a dochutíme podle potřeby. Omáčku necedíme!

  3. Jako přílohu k hovězímu masu ala cibulář podáváme houskový knedlík nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!