Hovězí maso ala cibulář recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžičky sůl 2 dkg máslo 1 lžička majoránka 30 dkg cibule 1 lžička kmín 2 lžíce plnotučná hořčice 3 dkg hladká mouka 1 lžička kari koření 2 lžíce mletá sladká paprika 60 dkg hovězí přední maso podle chuti sůl pikantní kečup mletý černý pepř worchesterová omáčka podle potřeby voda
Postup Hovězí maso ala cibulář recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme ho. Připravíme si veškeré ostatní suroviny.
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme ochucené maso, necháme zatáhnout a zaprášíme sladkou červenou paprikou. Podlijeme vodou, přidáme česnek, majoránku, kari, kmín a podusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme pikantní kečup, hořčici a worchestrovou omáčku. Jakmile maso úplně změkne, vyjmeme ho. Omáčku dusíme a zaprášíme moukou, potom zalijeme znovu vodou na správnou omáčkovou hustotu. Do provařené omáčky vrátíme maso a dochutíme podle potřeby. Omáčku necedíme!
Jako přílohu k hovězímu masu ala cibulář podáváme houskový knedlík nebo rýži.