Hovězí kousky na zeleninové šťávě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
250 g konzervovaná rajčata
1 kg hovězí přední maso
2 ks řapíkový celer
podle potřeby
olej
hladká mouka
250 ml hovězí vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá paprika
tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené hovězí maso nakrájíme na stejné kousky. Maso osolíme, opepříme a zatřeseme v sáčku s hladkou moukou, ať se dobře obalí.

  2. Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, zaprášíme sladkou nebo pálivou paprikou. Do základu přidáme nasekaný celer, rajčata, tabasco a zalijeme vývarem. Zeleninu

  3. necháme na 5 minut provařit.

  4. Připravenou omáčkou zalijeme kousky masa a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 2 hodin dusit za občasného podlévání. Maso musí být dobře měkké.

  5. Hovězí kousky na zeleninové šťávě podáváme teplé s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!