Hovězí kousky na zeleninové šťávě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 250 g konzervovaná rajčata 1 kg hovězí přední maso 2 ks řapíkový celer podle potřeby olej hladká mouka 250 ml hovězí vývar podle chuti sůl mletý pepř mletá paprika tabasco
Postup Hovězí kousky na zeleninové šťávě recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a osušené hovězí maso nakrájíme na stejné kousky. Maso osolíme, opepříme a zatřeseme v sáčku s hladkou moukou, ať se dobře obalí.
Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, zaprášíme sladkou nebo pálivou paprikou. Do základu přidáme nasekaný celer, rajčata, tabasco a zalijeme vývarem. Zeleninu
necháme na 5 minut provařit.
Připravenou omáčkou zalijeme kousky masa a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 2 hodin dusit za občasného podlévání. Maso musí být dobře měkké.
Hovězí kousky na zeleninové šťávě podáváme teplé s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod.