Hovězí kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
2 ks rajče
3 ks chilli paprička
1 lžička kurkuma
1 lžíce olivový olej
1 lžíce čerstvý zázvor
1 kg hovězí kližka
1 hrnek čerstvý koriandr
0 hrnků sri lanka kari
podle chuti
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa odstraníme tuk a pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, zázvor a chilli papričky, až cibule zesklovatí. Přidáme česnek, kari koření, kurkumu a koriandr, nebo mátu. Za stálého míchání ještě chvíli osmahneme. Přidáme citronovou šťávu, rajčata a kokosové mléko. Mícháme, dokud se nevytvoří hustá pasta.

  3. Vložíme hovězí maso a všechny kousky obalíme pastou. Stáhneme teplotu a pod pokličkou mírně vaříme 1,5 - 2 hodiny. Pokud je omáčka řídká, poklici sundáme a vaříme, až omáčka zhoustne.

  4. Hovězí kari podáváme jako hlavní chod s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!