Hovězí játra na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
50 g tuk
3 ks cibule
200 ml voda
20 g hladká mouka
mletý kmín
mletý černý pepř
750 g hovězí játra
1 lžička kečup jemný

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí játra důkladně propláchneme a zbavíme blan, které by zkazily výsledný pokrm. Játra nakrájíme na plátky nebo na větší nudličky a okořeníme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu taktéž nakrájíme na kostičky a společně s cibulí orestujeme na tuku. Přidáme játra, osmažíme ze všech stran a zasypeme moukou. Ještě chvíli smažíme.

  3. Do pánve přidáme vodu a dusíme doměkka. Do omáčky přidáme kečup, nebo rajčatový protlak a dochutíme solí.

  4. Hotová játra podáváme s těstovinami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!