Hovězí játra na slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl 50 g tuk 3 ks cibule 200 ml voda 20 g hladká mouka mletý kmín mletý černý pepř 750 g hovězí játra 1 lžička kečup jemný
Postup Hovězí játra na slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí játra důkladně propláchneme a zbavíme blan, které by zkazily výsledný pokrm. Játra nakrájíme na plátky nebo na větší nudličky a okořeníme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu taktéž nakrájíme na kostičky a společně s cibulí orestujeme na tuku. Přidáme játra, osmažíme ze všech stran a zasypeme moukou. Ještě chvíli smažíme.
Do pánve přidáme vodu a dusíme doměkka. Do omáčky přidáme kečup, nebo rajčatový protlak a dochutíme solí.
Hotová játra podáváme s těstovinami nebo s rýží.