Hovězí guláš v odlehčené variantě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžíce hladká mouka 500 g hovězí kližka podle chuti sůl kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby vývar
Postup Hovězí guláš v odlehčené variantě recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na větší kousky a cibuli nadrobno.
Do hrnce k masu a cibuli přidáme sůl, mletý pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk. Guláš zahustíme moukou, přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.
Hovězí guláš v odlehčené variantě podáváme podle chuti s knedlíky nebo chlebem.