Hovězí guláš v odlehčené variantě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
500 g hovězí kližka
podle chuti
sůl
kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na větší kousky a cibuli nadrobno.

  2. Do hrnce k masu a cibuli přidáme sůl, mletý pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

  3. Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk. Guláš zahustíme moukou, přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

  4. Hovězí guláš v odlehčené variantě podáváme podle chuti s knedlíky nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!