Hovězí guláš s pivem Guinness recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0 lžiček sůl
0 šálků petrželka
350 g brambory
2 ks celer
2 ks mrkev
1 šálek hovězí vývar
2 lžičky sušený tymián
1 lžíce worcesterová omáčka
0 lžiček mletý černý pepř
700 g zadní hovězí maso
2 lžíce rajčatová pasta
1 ks žlutá cibule
2 lžíce olej z hroznových semínek
0 lžiček chilli semínka
5 šálků pivo Guinness

Postup přípravy receptu

  1. Libové zadní hovězí maso nakrájíme na kostičky. Velkou žlutou cibuli, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Menší brambory oloupeme a nakrájíme na kostíčky. Česnek a petrželku nakrájíme nadrobno.

  2. Ve středně velké pánvi předehřejeme olej na střední až vysokou teplotu. Vložíme do ní hovězí maso a opečeme z obou stran, až zhnědne. Poté maso odstraníme z pánve, necháme odpočinout a ztlumíme teplotu.

  3. Na pánev vložíme cibuli, brambory, mrkev, celer a sůl a vaříme okolo 5 minut. Poté přidáme česnek, rajčatovou pastu, tymián, pepř a chilli semínka a vaříme další 1 minutu.

  4. Do guláše přidáme pivo a vše přivedeme k varu. Musíme řádně míchat a pokud se něco přilepí ke dnu pánve, seškrabeme to. Základ na hovězí guláš s pivem Guinness vaříme při mírné teplotě 5 minut.

  5. Poté přidáme vývar, hovězí maso a worcestrovou omáčku. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu ohřevu. Hovězí guláš přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme, až bude maso měkké.

  6. Hovězí guláš s pivem Guinness ozdobíme nasekanou petrželkou a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!