Hovězí guláš s ačokčou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
500 dkg hovězí přední bez kosti
mletý černý pepř
2 lžíce škrobová moučka (solamyl)
0.5 ks červená paprika nebo kapie
20 dkg sterilované paprikookurky - ačokča
podle potřeby
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Pro rychlejší přípravu použijeme papiňák.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, opečeme do zatažení, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme cca 30 minut.

  3. Místo mouky si v hrnku rozpustíme v 1 dl vody škrobovou moučku, vlijeme do již odkrytého hrnce a za stálého míchání provaříme. Škrob zesklovatí a rychle tuhne, proto stále mícháme.

  4. Do omáčky přidáme na kousky nakrájenou sterilovanou ačokču a za stálého míchání ještě 5 minut mírně provaříme. Před koncem vaření přidáme ještě na kostičky nakrájenou červenou papriku nebo kapii, dodá pokrmu barevnost.

  5. Pro odlehčení podáváme hovězí guláš s ačokčou s chlebem, vařenou rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší. Pro milovníky neodmyslitelně podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!