Hovězí Bourguion recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 stroužky česnek
2 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
30 ml brandy
200 g žampiony
0 l červené víno
2 lžíce hladká mouka
1 kg hovězí maso
300 ml hovězí vývar
100 g uzená slanina
podle chuti
sůl
tymián
pepř
podle potřeby
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky dokřupava. Pak ji vyjmeme a dáme do mísy.

  2. Do igelitového sáčku dáme mouku, sůl, pepř a po částech umyté osušené maso nakrájené na kostky. Sáčkem třepeme, dokud maso nebude v mouce obalené. Na oleji osmahneme narychlo maso dorůžova. Vyjmeme a dáme do mísy ke slanině.

  3. Cibuli, česnek a mrkev očistíme, nakrájíme a osmahneme dozlatova. Vyjmeme a dáme k masu a slanině. Na olej, kde jsme smažili zeleninu, vlijeme brandy, krátce prohřejeme a podlijeme vývarem. Přidáme protlak, cukr, bobkový list, tymián a vaříme asi 10 minut.

  4. Směs a maso se zeleninou dáme do hrnce, podlijeme červeným vínem a přivedeme k varu. Houby očistíme a přidáme do směsi. Jakmile se odpaří alkohol, zakryjeme a dusíme podle potřeby 1 - 2 hodiny. Nakonec směs ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

  5. Hovězí Bourguion podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!