Hovězí azu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

130 g cibule
100 g rajče
100 g houby
30 g hladká mouka
50 g tuk na smažení
2 lžíce rajský protlak
1 kg zadní hovězí maso
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Rajčata nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme také na kousky. Kopr nasekáme nadrobno.

  2. Nudličky hovězího masa osmažíme na tuku, po chvilce zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou cibuli, rajčatový protlak, rajčata a dusíme doměkka.

  3. Hovězí maso vyjmeme, do omáčky přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut. Nakonec posypeme sekaným koprem.

  4. Hovězí azu ihned podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!