Houskové knedlíky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
3 dl mléko
1 ks rohlík
ztužený tuk
500 g hrubá mouka
0.5 balíčku sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, sůl, vejce a mouku, do které jsme přidali droždí. Spustíme program na zadělávání těsta. Až se nám utvoří koule, přidáme rohlík nakrájený na kostičky a trochu osmažený na tuku. Těsto na houskové knedlíky necháme v pekárně vykynout.

  2. Pak z těsta utvoříme 2 šišky a vaříme klasickým způsobem ve vařící vodě asi 30 minut. Po vyndání ihned knedlíky propícháme, aby vyšla pára.

  3. Houskové knedlíky z domácí pekárny podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!