Houbový závin z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
5 ks vejce
1 ks cibule
1 balíček listové těsto
30 dkg dušená šunka
30 dkg plátkový sýr
50 dkg dušené tvrdé houby
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdé houby (hříbek, kozák, křemenáč, liška, podborovák) očistíme, nakrájíme a podusíme doměkka.

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, když zesklovatí, přidáme podušené houby, drcený kmín a pepř, prohřejeme, přidáme 4 vejce a osolíme. Za stálého míchání uděláme řidší smaženici a dáme vychladnout.

  3. Listové těsto rozdělíme na 2 ks, z obou vyválíme plát (ne moc slabý) a na něj naklademe plátkový sýr (nejlepší je eidamer), šunku a slabou vrstvu smaženice. Houbový závin zavineme, konce zahneme dospodu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a vidličkou opatrně propícháme.

  4. Houbový závin z listového těsta dáme péci do trouby dozlatova. Houbový závin podáváme nakrájený na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!