Houbový salát paní Fořtové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
1 dl olej
0.5 kg cibule
0.5 kg zelená paprika
100 g rajský protlak
2 kg čerstvé tvrdé houby
200 ml pálivý kečup
nálev
30 g sůl
2 dl ocet
1 dl voda
3 ks hřebíček
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
5 kuliček celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, ocet a koření svaříme a přecedíme.

  2. Houby očistíme, pokrájíme na větší kousky, povaříme v malém množství vody asi 3 minuty a na cedníku propláchneme studenou vodou. Papriky a cibule nakrájíme na menší kousky, smícháme s houbami a ostatními přísadami.

  3. Zeleninovo-houbovou směs napěchujeme do sklenic, zavíčkujeme a 30 minut sterilujeme.

  4. Houbový salát paní Fořtové pojídáme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!