Houbový nákyp se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
sůl
50-100 g strouhanka
1 kelímek smetana
1 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
1 lžička drcený kmín
1 svazek jarní cibulka
150 g tvrdý sýr
700 g směs hub
na ozdobu
100 g tvrdý sýr
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na pánvi rozpustit. Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme ji na slanině. Přidáme houby i kmín a přikryté pokličkou dusíme asi 15 minut. Směs necháme částečně vychladnout.

  2. Sýr nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Do smetany zašleháme mouku a směsí zalijeme houby. Vsypeme sýr, přidáme česnek, podle chuti osolíme a směs důkladně promícháme. Pokud je směs řídká, vmícháme potřebné množství strouhanky.

  3. Houbovou směs navrstvíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme ji sýrem nastrouhaným najemno. V předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 180 °C.

  4. Houbový nákyp se slaninou podáváme teplý s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!