Houbový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
70 g máslo
0 l mléko
1 ks cibule
300 g houby
50 g hladká mouka
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Houby a cibuli očistíme. Houby nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme najemno.

  2. Na kousku másla zpěníme cibuli. Vsypeme houby a podusíme je.

  3. Z mouky a asi 60 g másla připravíme světlou jíšku. Tu zředíme mlékem. Přidáme podušené houby, žloutky a vmícháme sníh ze dvou bílků. Směs přeložíme do vymaštěné formy, ozdobíme petrželkou a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

  4. Houbový nákyp ihned podáváme. Houbový nákyp je dobrý i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!