Houbový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 70 g máslo 0 l mléko 1 ks cibule 300 g houby 50 g hladká mouka podle chuti sůl na ozdobu petrželka
Postup Houbový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Houby a cibuli očistíme. Houby nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme najemno.
Na kousku másla zpěníme cibuli. Vsypeme houby a podusíme je.
Z mouky a asi 60 g másla připravíme světlou jíšku. Tu zředíme mlékem. Přidáme podušené houby, žloutky a vmícháme sníh ze dvou bílků. Směs přeložíme do vymaštěné formy, ozdobíme petrželkou a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Houbový nákyp ihned podáváme. Houbový nákyp je dobrý i zastudena.