Houbový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
70 g máslo
0 l mléko
1 ks cibule
300 g houby
50 g hladká mouka
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka
Postup Houbový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Houby a cibuli očistíme. Houby nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme najemno.
Na kousku másla zpěníme cibuli. Vsypeme houby a podusíme je.
Z mouky a asi 60 g másla připravíme světlou jíšku. Tu zředíme mlékem. Přidáme podušené houby, žloutky a vmícháme sníh ze dvou bílků. Směs přeložíme do vymaštěné formy, ozdobíme petrželkou a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Houbový nákyp ihned podáváme. Houbový nákyp je dobrý i zastudena.