Houbový guláš s vepřovým recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce ocet 2 ks cibule 1 l voda 5 kuliček jalovec 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 lžíce hladká mouka 0.4 lžičky mletý bílý pepř 450 g vepřová plec 150 ml světlé pivo 0.4 lžičky mletý zázvor 250 g čerstvé houby 0.4 lžičky mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 0.4 lžičky indické kari 0.5 lžičky celý kmín podle potřeby olej
Postup Houbový guláš s vepřovým recept
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Jakmile cibule zesklovatí a změkne, přidáme očištěné a nakrájené houby a za občasného zamíchání asi 10 minut podusíme v zakrytém hrnci.
Pak přilijeme světlé pivo, všechno koření a sůl. Přivedeme k varu a dalších asi 10 minut za občasného zamíchání opět vaříme v zakrytém hrnci. Pak přilijeme litr vody. Pro urychlení je možné vodu předem uvařit v rychlovarné konvici. Krátce vaříme.
Zatím si přichystáme tmavou jíšku, kterou uděláme z 5 lžic oleje a vrchovaté lžíce mouky.
Guláš zahustíme 2x. Nejprve hotovou tmavou jíškou a pak 250 ml studené vody, ve které jsme nejprve rozmíchali vrchovatou lžíci hladké mouky. Dále necháme na mírném ohni vařit.
Připravíme si maso, které nakrájíme na malé kostky, osolíme a v kastrolku, do kterého jsme nejprve dali asi 3 lžíce oleje a 3 lžíce octa prudce za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud asi z poloviny nezmizí kyselá chuť octa a maso nepustí šťávu a na vzhled zgumovatí. Maso i s vypečenou šťávou přidáme do guláše a vše vaříme ještě tak dlouho, dokud není maso i houby měkké.
Houbový guláš s vepřovým podáváme s houskovým knedlíkem a tmavým pivem.