Houbové topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
3 dkg máslo
1 ks žloutek
0 ks citron
1 ks veka
40 dkg houby
0.1 l bílé víno
3 dkg hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
50 g anglická slanina
podle chuti
sůl
vegeta
sekaná petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Veku si nakrájíme na plátky a na sucho opečeme.

  2. Čerstvé hříbky, nebo žampiony, očistíme, pokapeme citronovou šťávou a na pánvi na rozehřátém másle podusíme. Houby osolíme a opepříme. Šťávu vydusíme.

  3. Z části másla si uděláme jíšku. Zalijeme ji vínem, přidáme špetku muškátového oříšku a povaříme na hustou omáčku. Do omáčky zamícháme dušené houby, směs musí být hustá. Podle potřeby dochutíme solí nebo vegetou. Přidáme syrový žloutek, jen zamícháme ale už nevaříme.

  4. Vymastíme plech. Na každou osmahnutou topinku dáme směs hub, posypeme pokrájenou petrželkou, dáme dva proužky anglické slaniny a v troubě zapečeme. Pro vegetariány slaninu vynecháme.

  5. Horké houbové topinky ihned podáváme. Houbové topinky můžeme podávat s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!