Houbové topinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 3 dkg máslo 1 ks žloutek 0 ks citron 1 ks veka 40 dkg houby 0.1 l bílé víno 3 dkg hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 50 g anglická slanina podle chuti sůl vegeta sekaná petrželka mletý černý pepř
Postup Houbové topinky recept
Postup přípravy receptu
-
Veku si nakrájíme na plátky a na sucho opečeme.
Čerstvé hříbky, nebo žampiony, očistíme, pokapeme citronovou šťávou a na pánvi na rozehřátém másle podusíme. Houby osolíme a opepříme. Šťávu vydusíme.
Z části másla si uděláme jíšku. Zalijeme ji vínem, přidáme špetku muškátového oříšku a povaříme na hustou omáčku. Do omáčky zamícháme dušené houby, směs musí být hustá. Podle potřeby dochutíme solí nebo vegetou. Přidáme syrový žloutek, jen zamícháme ale už nevaříme.
Vymastíme plech. Na každou osmahnutou topinku dáme směs hub, posypeme pokrájenou petrželkou, dáme dva proužky anglické slaniny a v troubě zapečeme. Pro vegetariány slaninu vynecháme.
Horké houbové topinky ihned podáváme. Houbové topinky můžeme podávat s čerstvou zeleninou.