Houbové rizoto s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
30 dkg rajče
0.5 hlávky salát
250 g rýže
150 g žampiony
200 ml bílé víno
800 ml zeleninový vývar
50 g strouhaný sýr
2 dkg sušené houby
20 dkg nakládané hříbky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby necháme odmáčet asi 30 minut v 200 ml vody. Necháme je okapat, přičemž tekutinu zachytíme.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. V kastrolu rozpálíme 1 lžíci oleje a česnek s cibulí necháme zesklovatět. Vložíme rýži a krátce podusíme. Pak podlijeme vínem a polovinou vývaru, přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 25 minut. Tekutinu ze sušených hub smícháme se zbylým vývarem a rýži během dušení podle potřeby podléváme. Žampiony i nakládané houby rozkrájíme. Rajčata rozpůlíme, listy hlávkového salátu natrháme na menší kousky.

  3. Na pánvi rozpálíme zbylou lžíci oleje a žampiony opečeme. Přidáme nakládané houby, rajčata a krátce vše podusíme. Houbovou směs a salát smícháme s rýží. Osolíme a opepříme.

  4. Na talíři posypeme houbové rizoto strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!