Houbové rizoto s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 1 ks cibule 30 dkg rajče 0.5 hlávky salát 250 g rýže 150 g žampiony 200 ml bílé víno 800 ml zeleninový vývar 50 g strouhaný sýr 2 dkg sušené houby 20 dkg nakládané hříbky podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Houbové rizoto s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby necháme odmáčet asi 30 minut v 200 ml vody. Necháme je okapat, přičemž tekutinu zachytíme.
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. V kastrolu rozpálíme 1 lžíci oleje a česnek s cibulí necháme zesklovatět. Vložíme rýži a krátce podusíme. Pak podlijeme vínem a polovinou vývaru, přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 25 minut. Tekutinu ze sušených hub smícháme se zbylým vývarem a rýži během dušení podle potřeby podléváme. Žampiony i nakládané houby rozkrájíme. Rajčata rozpůlíme, listy hlávkového salátu natrháme na menší kousky.
Na pánvi rozpálíme zbylou lžíci oleje a žampiony opečeme. Přidáme nakládané houby, rajčata a krátce vše podusíme. Houbovou směs a salát smícháme s rýží. Osolíme a opepříme.
Na talíři posypeme houbové rizoto strouhaným sýrem.