Houbová smetanová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce vývar
1 ks cibule
200 ml smetana
400 ml voda
1 kg žampiony
1 lžíce bramborový škrob
100 ml ovocná pálenka
podle potřeby
máslo
podle chuti
petrželka
majoránka
nové koření
mletý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, vsypeme cibuli a podusíme. Na cibulku hodíme plátky hub, zalijeme 400 ml vody a smetanou, dochutíme solí a vývarem, přidáme petrželku, nové koření, majoránku a pepř. Houby zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Škrob rozmícháme v trošce vody a houbovou omáčku takto zahustíme.

  3. Na jinou pánev nalijeme ovocnou pálenku, zahřejeme ji a zapálíme, hořící pálenkou zalijeme smetanovou omáčkou a necháme vyhořet.

  4. Houbovou smetanovou omáčku podáváme s knedlíkem.

  5. Poznámka: Pálenka použita v receptu musí mít minimálně 40 % alkoholu, jinak nebude hořet! Dávejte při flambování vždy velký pozor!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!