Houbová omáčka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka masox
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
2 hrstě sušené houby
2 ks vejce natvrdo
40 g tuk (máslo)
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme asi na 20 minut do studené vody. Potom houby vymačkáme.

  2. Nejprve si připravíme zásmažku tak, že rozpustíme tuk a zaprášíme ho moukou. Zásmažku mírně osmahneme, zalijeme vývarem z masoxu, rozšleháme a chvíli povaříme. Přidáme vymačkané sušené houby, podle chuti opepříme, přidáme kmín a povaříme do změknutí hub. Nakonec pro lepší chuť přidáme šlehačku a ještě chvíli povaříme. Zahustíme jíškou.

  3. Do houbové omáčky přímo na talíři položíme půlku uvařeného vajíčka, podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!