Houbová krémová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 ml vývar 2 lžíce máslo 400 g brambory 1 ks cibule 150 g pórek 125 ml smetana ke šlehání 2 lžíce čerstvá pažitka 100 g strouhaná gouda podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř
Postup Houbová krémová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby podle vlastního výběru očistíme a nakrájíme na plátky.
Cibuli a pórek osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme.
Lišky podusíme na zbylém másle doměkka. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rozpustíme v ní sýr, přidáme houby a ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Na houbovou krémovou polévku můžeme použít i jiné druhy hub podle možností, vlastního výběru a chuti.