Houbová krémová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 ml vývar
2 lžíce máslo
400 g brambory
1 ks cibule
150 g pórek
125 ml smetana ke šlehání
2 lžíce čerstvá pažitka
100 g strouhaná gouda
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby podle vlastního výběru očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli a pórek osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme.

  3. Lišky podusíme na zbylém másle doměkka. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rozpustíme v ní sýr, přidáme houby a ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

  4. Na houbovou krémovou polévku můžeme použít i jiné druhy hub podle možností, vlastního výběru a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!