Horký hruškový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 šálky cukr
2 šálky olej
4 ks vejce
4 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
3-4 ks hruška
4 šálky hladká mouka
citronová kůra
tuk na vymazání
250 g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva do mísy. Do středu dáme cukr, rozšlehaný tvaroh s mlékem, olej, citronovou kůru a rozšlehaná vejce. Smícháme a těsto dobře prohněteme, až je hladké a pevné.

  2. Kulatou formu o průměru 24 - 26 cm vymažeme a vložíme těsto. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a vtlačíme je do těsta. Hruškový koláč dáme do vyhřáté trouby a dozlatova upečeme.

  3. Upečený hruškový koláč ihned vyklopíme a ještě horký podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou. Horký hruškový koláč je dobrý ale i studený a pocákaný čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!