Hořčičné kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 l vývar 4 ks cibule 2 lžíce hořčice 0.2 l kysaná smetana 100 g anglická slanina 4 ks vepřová kotleta podle chuti česnek sůl petrželka kmín mletý pepř podle potřeby olej hladká mouka
Postup Hořčičné kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na silnější plátky, posypeme moukou a promícháme s hořčicí. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na rozpáleném tuku kotlety pečeme po obou stranách a poté je vyjmeme a uložíme do tepla. Na tomto masovém výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme petrželku a podlijeme trochou vývaru nebo vody a povaříme. Vložíme opečené kotlety a zalijeme směsí kysané smetany. Na mírném ohni dusíme hořčičné kotlety doměkka.
Mezitím si na pánvičce opečeme slaninu nakrájenou na proužky.
Měkké hořčičné kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme hořčičnou omáčkou a posypeme proužky slaniny. Hořčičné kotlety ihned podáváme.