Hořčičné kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l vývar
4 ks cibule
2 lžíce hořčice
0.2 l kysaná smetana
100 g anglická slanina
4 ks vepřová kotleta
podle chuti
česnek
sůl
petrželka
kmín
mletý pepř
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na silnější plátky, posypeme moukou a promícháme s hořčicí. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme.

  2. Na rozpáleném tuku kotlety pečeme po obou stranách a poté je vyjmeme a uložíme do tepla. Na tomto masovém výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme petrželku a podlijeme trochou vývaru nebo vody a povaříme. Vložíme opečené kotlety a zalijeme směsí kysané smetany. Na mírném ohni dusíme hořčičné kotlety doměkka.

  3. Mezitím si na pánvičce opečeme slaninu nakrájenou na proužky.

  4. Měkké hořčičné kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme hořčičnou omáčkou a posypeme proužky slaniny. Hořčičné kotlety ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!