Hokkaido polévka s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks pórek 2 lžíce olivový olej 1 plechovka loupaná rajčata 800 g dýně hokkaido podle chuti sůl parmazán 2 ks bobkový list mletý černý pepř podle potřeby 750 ml zeleninový vývar na ozdobu krutony
Postup Hokkaido polévka s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme a bez semínek nakrájíme na kostičky. Čistý pórek nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
V hrnci na oleji osmažíme pórek, přidáme česnek a za chvíli přidáme dýni. Promícháme a přidáme rajčata. Základ osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Necháme prosmažit a zalijeme vývarem. Když dýně změkne, odebereme bobkový list a ponorným mixerem promixujeme.
Hokkaido polévku s rajčaty podáváme teplou posypanou krutony nebo můžeme posypat strouhaným parmazánem.