Hokkaido polévka s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks pórek
2 lžíce olivový olej
1 plechovka loupaná rajčata
800 g dýně hokkaido
podle chuti
sůl
parmazán
2 ks bobkový list
mletý černý pepř
podle potřeby
750 ml zeleninový vývar
na ozdobu
krutony

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme a bez semínek nakrájíme na kostičky. Čistý pórek nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

  2. V hrnci na oleji osmažíme pórek, přidáme česnek a za chvíli přidáme dýni. Promícháme a přidáme rajčata. Základ osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Necháme prosmažit a zalijeme vývarem. Když dýně změkne, odebereme bobkový list a ponorným mixerem promixujeme.

  3. Hokkaido polévku s rajčaty podáváme teplou posypanou krutony nebo můžeme posypat strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!