Hlíva v bylinkové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 špetky sůl 4 lžíce máslo 1 ks žloutek 800 g hlíva ústřičná 0.2 l bílé víno 1 ks velká cibule 300 g zakysaná smetana 0.3 lžičky muškátový oříšek 1-2 lžičky worcesterová omáčka 3 lžíce nasekaná zelená petrželka 1 snítka čerstvá majoránka 1 špetka čerstvě mletý bílý pepř
Postup Hlíva v bylinkové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Na pánev dáme máslo a zlehka orestujeme cibuli.
Přidáme houby, víno a dusíme asi 10 minut. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, worcesterem a muškátovým oříškem.
Žloutek rozmícháme ve smetaně a přidáme k houbám. Za stálého míchání vše povaříme po dobu 5 minut.
Nakonec vmícháme majoránku a petrželku.
Hlívu v bylinkové omáčce doplňujeme přílohou podle chuti.