Hlíva v bylinkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 špetky sůl
4 lžíce máslo
1 ks žloutek
800 g hlíva ústřičná
0.2 l bílé víno
1 ks velká cibule
300 g zakysaná smetana
0.3 lžičky muškátový oříšek
1-2 lžičky worcesterová omáčka
3 lžíce nasekaná zelená petrželka
1 snítka čerstvá majoránka
1 špetka čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánev dáme máslo a zlehka orestujeme cibuli.

  3. Přidáme houby, víno a dusíme asi 10 minut. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, worcesterem a muškátovým oříškem.

  4. Žloutek rozmícháme ve smetaně a přidáme k houbám. Za stálého míchání vše povaříme po dobu 5 minut.

  5. Nakonec vmícháme majoránku a petrželku.

  6. Hlívu v bylinkové omáčce doplňujeme přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!