Hlavička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 lžíce máslo
0.5 svazečku petrželka
500 ml mléko
0.5 svazečku pažitka
3 lžíce krupice
kopřivy
300 g uzený bůček

Postup přípravy receptu

  1. Do vařícího osoleného mléka vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

  2. Uzený bůček uvaříme ve vodě doměkka, nasekáme jej najemno a necháme vychladit. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky na pánvi je nasucho rozškvaříme. Bylinky a kopřivy opereme, osušíme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme.

  3. Do kaše vmícháme bůček, slaninu a bylinky. Hlavičku osolíme a promícháme.

  4. Nakonec vmícháme uvařená oloupaná vejce pokrájená nadrobno.

  5. Směsí můžeme plnit celou drůbež. Hlavičku vložíme do vymaštěného pekáčku a upečeme dozlatova.

  6. Podáváme ji klasicky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!