Hermelínová pomazánka s taveným sýrem a salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
50 g tavený sýr
100 g měkký salám
1 ks hermellín
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, hermelín na kostičky a salám také na kostičky nebo slabé proužky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dobrá je jarní cibulka, u které můžeme použít i nakrájenou nať.

  2. V misce rozetřeme tavený sýr s kořením a trochou majonézy. Nakrájené suroviny vložíme do misky a vše promícháme. Podle potřeby dochutíme, naředíme ještě majonézou, popřípadě trochou mléka. Můžeme přidat i trochu mleté papriky. Kdo chce dietnější verzi pomazánky, použije hustý jogurt.

  3. Hermelínovou pomazánku s taveným sýrem a salámem namažeme na pečivo nebo na krajíce chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!