Hermelín plněný hovězím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
1 ks cibule
3 ks hermelín
hladká mouka
olej na smažení
1/2 lžičky mletý černý pepř
150 g vařené hovězí maso
2 dkg sádlo nebo máslo
čerstvá zelená petrželka nebo pažitka
1 dl zeleninový nebo hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme sádlo nebo máslo a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova, pak přidáme pomleté (předem uvařené) hovězí maso, zelenou petrželku nebo pažitku a podle chuti opepříme, osolíme. Zalijeme vývarem a asi 2 minuty masovou směs dusíme. Hovězí náplň odstavíme a necháme vychladnout

  2. Hermelín rozkrojíme a malou lžičkou vydlabeme střed tak, aby bylo místo pro náplň. Připravený hermelín naplníme a obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka)

  3. Hermelín plněný hovězím masem osmažíme na malém množstvím tuku po obou stranách, až je zlatavý

  4. Hermelín plněný hovězím masem podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!