Harissa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce koriandr
3-5 lžic olivový olej
1 lžíce římský kmín
10 ks sušená chilli paprička
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušené červené chilli papričky zbavíme stopek a části semen. Nasekáme je a zalijeme teplou vodou, kde je necháme asi 30 minut bobtnat.

  2. Česnek očistíme a nasekáme najemno. Na suché pánvi opražíme koriandr s kmínem. Umeleme je v jemný prášek. Do hmoždíře dáme okapané chilli papričky, česnek, trochu soli a připravený prášek.

  3. V hmoždíři vše třeme a postupně přiléváme trochu oleje. Harissa by měla být konzistencí podobná majonéze.

  4. Pokud nespotřebujeme harissu všechnu najednou, dáme ji do vzduchotěsné nádoby a povrch lehce přelijeme olivovým olejem. Správě skladovaná harrisa vydrží v lednici 2 - 3 týdny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!