Hančina prsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 ks cibule
1 ks kuřecí prsa
1 lžíce plnotučná hořčice
4-6 plátků anglická slanina
4 ks tvarůžky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka
mletá sladká paprika
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny, tvarůžkovými kroužky, posypeme nakrájenou cibulí a česnekem a přehneme plátek masa s náplní jen napůl přes sebe, tedy nerolujeme a plátek jen mírně stlačíme rukou. Osolíme a opepříme a ještě posypeme moukou se sladkou paprikou opatrně z obou stran.

  2. Přendáme závitky na horký olej a smažíme asi 5 minut zprudka. Já používám na smažení litinový pekáč s vyšší stěnou, vejdou se mi 2 kousky. Maso se krásně zatáhne a můžeme je obracečkami krásně obrátit na druhou stranu, proto nemusíme používat párátka ani jehly na sepnutí syrového masa. Přiklopíme poklicí a necháme dalších 5 minut, ale ztáhneme plotýnku na slabší výkon.

  3. V této chvíli probíhá proces dušení a vytéká zároveň přebytek tuku a tvarůžek do pekáče. Tím se vytvoří žádoucí omáčka, není jí mnoho, ale zato je výborná. S trochou mouky z masa se spojí a hodí se na výbornou jednoduchou přílohu a to na vařené brambory. Pokličku sejmeme a pokud mají závitky zlatou barvu, jsou jedlé. Necháváme je pak ještě dojít s pokličkou bez zapnuté plotýnky.

  4. Hančina prsa servírujeme šikmo nakrájené s vařenými brambory a podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!