Hančina kulajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
600 g brambory
1 kelímek smetana
1 l voda
300 g houby
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
1 lžíce ocet
1 špetka mletý kmín
1 svazeček čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Můžeme použít i žampióny. Kopr nasekáme na jemno.

  2. Brambory a houby dáme vařit do předem osolené vody nebo vývaru a přidáme špetku mletého kmínu. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, ve které jsme si předem rozkvedlali mouku, a krátce povaříme.

  3. Dále přidáme nasekaný kopr a vejce. Vejce můžeme předem rozšlehat nebo je jen tak pustit do polévky a lehce zamíchat. Vše necháme za občasného míchání povařit asi 5 minut.

  4. Polévku odstavíme z ohně a přidáme ocet. Polévku s octem již nevaříme! Srazila by se v ní smetana. Kulajdu můžeme ještě dochutit vegetou, pepřem apod., zkrátka podle chuti.

  5. Hančinu kulajdu podáváme na stůl s čerstvým pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!