Hančin moučník ke kávě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
2 lžíce kakao
5 ks žloutek
5 ks bílek
1 špetka prášek do pečiva
200 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
100 g studená voda
poleva
1 lžička cukr
1 ks čokoláda na vaření
50 g 100% tuk
krém
2 ks vejce
250 g máslo
150 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Umixujeme vodu, žloutky, cukr, olej, kakao, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech. Těsto pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut.

  2. Po upečení a vychlazení potřeme polovinu těsta krémem, poklademe dětskými piškoty namočenými v rumu a znovu potřeme krémem, nahoru dáme druhou polovinu a polijeme čokoládovou polevou. Hančin moučník nakrájíme na řezy a podáváme ke kávě.

  3. Krém: Nad párou ušleháme vejce s cukrem a po malých částech přidáváme do rozšlehaného másla.

  4. Poleva: Nad párou rozpustíme tuk a přidáme nalámanou čokoládu a cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!