Hančin moučník ke kávě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g olej 2 lžíce kakao 5 ks žloutek 5 ks bílek 1 špetka prášek do pečiva 200 g cukr krupice 200 g polohrubá mouka 100 g studená voda poleva 1 lžička cukr 1 ks čokoláda na vaření 50 g 100% tuk krém 2 ks vejce 250 g máslo 150 g cukr moučka
Postup Hančin moučník ke kávě recept
Postup přípravy receptu
-
Umixujeme vodu, žloutky, cukr, olej, kakao, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech. Těsto pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut.
Po upečení a vychlazení potřeme polovinu těsta krémem, poklademe dětskými piškoty namočenými v rumu a znovu potřeme krémem, nahoru dáme druhou polovinu a polijeme čokoládovou polevou. Hančin moučník nakrájíme na řezy a podáváme ke kávě.
Krém: Nad párou ušleháme vejce s cukrem a po malých částech přidáváme do rozšlehaného másla.
Poleva: Nad párou rozpustíme tuk a přidáme nalámanou čokoládu a cukr.