Chléb z domácí pekárny se směsí semínek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 lžička cukr krupice
330 ml vlažná voda
3 lžíce vlažné mléko
1 balíček sušené droždí
160 g žitná chlebová mouka
450 g pšeničná chlebová mouka
1 balíček salátová směs s mandlemi

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny. Pak přisypeme oba druhy mouky, do jednoho rožku pekárny nasypeme sůl a do druhého cukr a droždí

  2. Pekárnu zapneme na program KLASIK, světlost kůrky střední a velikost velký

  3. Po zaznění signálu (pípnutí) přisypeme 100 g směsi semínek (dýně, slunečnice, len, sezam, pínie, plátky a tyčinky mandlí)

  4. Chleba v pekárně krásně "vyskočí" a provoní celou kuchyň. Po upečení pekárnu otevřeme, necháme 10 minut chladnout a pak opatrně vyklopíme. Po dalších 5 minutách chladnutí vyndáme hnětací metly a necháme úplně vychladnout

  5. Chléb z domácí pekárny se směsí semínek nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!