Hamburská vepřová kýta podle norem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg šunka 1 ks cibule 1 ks citron 6 dkg hladká mouka 2 dl smetana ke šlehání 50 dkg vepřová kýta 15 dkg kořenová zelenina 10 dkg sterilovaná okurka podle chuti cukr sůl ocet hořčice divoké koření zeleninový bujon podle potřeby tuk na smažení
Postup Hamburská vepřová kýta podle norem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso prošpikujeme polovinou šunky v celku a okurek, osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme.
V hrnci rozpustíme tuk, na něm osmažíme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, až je světle hnědá. Na základu opečeme maso, podlijeme vodou a přidáme divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián), plátky citronu, trochu octa a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmažíme dorůžova, zalijeme vodou, dobře rozmícháme a necháme řádně provařit. Do omáčky přidáme hořčici a cukr, před koncem varu přidáme šlehačku a scedíme, já přidávám kostku zeleninového bujonu.
Hamburskou vepřovou kýtu podle norem nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, na povrch nasypeme jemně nakrájenou šunku a okurku. Jako příloha se k hamburské vepřové kýtě hodí houskový knedlík.