Hamburská vepřová kýta podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg šunka
1 ks cibule
1 ks citron
6 dkg hladká mouka
2 dl smetana ke šlehání
50 dkg vepřová kýta
15 dkg kořenová zelenina
10 dkg sterilovaná okurka
podle chuti
cukr
sůl
ocet
hořčice
divoké koření
zeleninový bujon
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso prošpikujeme polovinou šunky v celku a okurek, osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme.

  2. V hrnci rozpustíme tuk, na něm osmažíme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, až je světle hnědá. Na základu opečeme maso, podlijeme vodou a přidáme divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián), plátky citronu, trochu octa a dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmažíme dorůžova, zalijeme vodou, dobře rozmícháme a necháme řádně provařit. Do omáčky přidáme hořčici a cukr, před koncem varu přidáme šlehačku a scedíme, já přidávám kostku zeleninového bujonu.

  4. Hamburskou vepřovou kýtu podle norem nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, na povrch nasypeme jemně nakrájenou šunku a okurku. Jako příloha se k hamburské vepřové kýtě hodí houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!