Hamburgery na grilu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
cibule
tymián
majonéza
rajče
houska
čedar
hovězí maso
ledový salát
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu a promícháme.

  2. Z masové směsi vytvarujeme hamburgery - asi 1,5 až 2 cm silné placky. Děláme je vždy trošku silnější, protože při grilování se maso zatáhne. Doprostřed masa uděláme menší důlek, který bude na grilu nejprve směrem dolů.

  3. Gril rozpálíme na nejvyšší výkon, rošt potřeme tukem nebo slaninou. Maso dáme na gril a opékáme asi 5 minut z jedné a 5 minut z druhé strany. Po upečení dáme hamburgery na 4 minuty odpočinout na talíř.

  4. Koupíme pořádně velkou housku, rozřízneme ji na půlku a dáme na gril, aby se ohřála. Majonézu natřeme na spodní díl housky, přidáme pár koleček cibule, grilovaný hamburger, nastrouhaný čedar, ledový či listový salát, rajčata a nakonec opět majonézu.

  5. Hamburgery připravené na grilu podáváme ihned k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!