Halušky se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
500 g brambory
1 ks cibule
1 špetka kmín
140 g hladká mouka
1 hlávka bílé zelí
60 g celozrnná mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme, přidáme hladkou a celozrnnou mouku, sůl a vejce. Vymícháme těsto.

  2. Těsto na halušky protlačíme cedníkem na noky do vařící osolené vody, případně použijeme dvou lžic na tvarování nočků. Noky vaříme jen pár minut, až se noky začnou vynořovat na hladinu.

  3. Na cibulce podusíme nakrájené hlávkové zelí, osolíme, přidáme kmín a vmícháme hotové halušky.

  4. Halušky se zelím podáváme ozdobené osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!