Halušky s kysaným zelím a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g uzené maso
1 kg kysané zelí
podle chuti
sůl
příloha
1 ks vejce
1 kg brambory
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V hrnci cibuli zpěníme a přidáme zelí, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny dusíme. Mezitím nakrájíme na malé kostičky uzené maso a orestujeme na pánvi. Přidáme podušené zelí a vše promícháme a za stálého míchání ještě 5 minut smažíme.

  2. Připravíme si hrnec s osolenou vodou a necháme přivést k varu. Mezitím brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme polohrubou mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být zhruba jako na bramboráky, ne úplně tuhé a ani řídké.

  3. Do vroucí vody procedíme přes síto na halušky těsto a postupně odebíráme už hotové halušky, které nám vyplavaly. Když už máme halušky hotové, smícháme je se zelím a uzeným a podle potřeby dosolíme.

  4. Halušky s kysaným zelím a uzeným podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!