Halušky nejen se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 50 ml olej sůl ocet 2 ks cibule špek 200 g anglická slanina 1 - 2 ks pikantní klobása mletý černý pepř čerstvé bylinky 1 balíček bramborové těsto 1 hlávka bílé hlávkové zelí 5 g pikantní salám
Postup Halušky nejen se zelím
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Klobásu, slaninu a špek nakrájíme nadrobno
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na oleji. K orestované cibuli přidáme pokrájené zelí a dusíme doměkka. Ochutíme cukrem, kmínem a octem
Na pánev vložíme pokrájený špek, anglickou slaninu a klobásu. Uzeniny opečeme dokřupava
Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu s asi 150 ml vody. Vznikne nám středně husté těsto
Do hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme a přes síto na halušky propasírujeme těsto. Halušky krátce povaříme a slijeme. Já ještě halušky proplachuji. Okapané halušky smícháme s dušeným zelím, opečenou uzeninou a důkladně promícháme. Porci halušek dozdobíme čerstvými bylinkami a zbylou uzeninou
Halušky nejen se zelím ihned podáváme jako hlavní chod.