Halušky nejen se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
50 ml olej
sůl
ocet
2 ks cibule
špek
200 g anglická slanina
1 - 2 ks pikantní klobása
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
1 balíček bramborové těsto
1 hlávka bílé hlávkové zelí
5 g pikantní salám

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Klobásu, slaninu a špek nakrájíme nadrobno

  2. Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na oleji. K orestované cibuli přidáme pokrájené zelí a dusíme doměkka. Ochutíme cukrem, kmínem a octem

  3. Na pánev vložíme pokrájený špek, anglickou slaninu a klobásu. Uzeniny opečeme dokřupava

  4. Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu s asi 150 ml vody. Vznikne nám středně husté těsto

  5. Do hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme a přes síto na halušky propasírujeme těsto. Halušky krátce povaříme a slijeme. Já ještě halušky proplachuji. Okapané halušky smícháme s dušeným zelím, opečenou uzeninou a důkladně promícháme. Porci halušek dozdobíme čerstvými bylinkami a zbylou uzeninou

  6. Halušky nejen se zelím ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!