Halászlé od Tisy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 kg ryby
100 g těstoviny
1 ks velká cibule
2 ks zelená paprika
2 ks pálivá paprika
1 ks velké rajče
30 g mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si různé druhy ryb, zeleninu, koření a těstoviny.

  2. Očištěné ryby nakrájíme na kousky, papriku na kolečka, rajčata na kousky, brambory na kostky a cibuli nadrobno. Tohle všechno dáme do kastrolu, okořeníme solí, pálivou a sladkou paprikou, dolijeme vodou a rybí polévku vaříme cca 40 minut.

  3. Pak ryby vyjmeme, vykostíme, vývar přecedíme a zavaříme těstoviny (fleky). Rybí vložíme zpět do polévky a máme hotovo.

  4. Halászlé od Tisy podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!