Gulášovka trochu jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

850 g brambory
1 ks mrkev
1 ks petržel
250 g hovězí maso
2 l hovězí vývar
1 hrst jarní cibulka
1 ks šunková klobása
2 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
voda
hladká mouka
na ozdobu
1 hrst čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme najemno. Hovězí maso a klobásu nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Najemno nakrájenou jarní cibulku osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostičky a osolíme. Když maso pustí šťávu, přidáme nakrájenou klobásu a znovu opražíme. Přidáme mrkev, petržel, brambory, zaprášíme červenou paprikou a podlijeme vývarem. Podle potřeby můžeme přilít vodu. Dusíme, dokud maso nebude dostatečně měkké. Polévku poté dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z oleje a hladké mouky. Polévku ještě chvíli povaříme a podáváme.

  3. Gulášovku trochu jinak podáváme s čerstvým chlebem nebo rohlíkem a dozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!