Gulášová polévka s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 kg brambory
2 ks cibule
2 ks masox
chilli koření
1 lžička gulášové koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks hovězí přední s kostí
1 ks mražené lečo
1 balíček gulášová svačinová polévka
podle potřeby
2-3 lžíce olej
voda
tmavá hotová jíška
podle chuti
1 lžíce majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a oboje nakrájíme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když je hotová, zasypeme ji lečem a necháme spařit. Přidáme maso a vše orestujeme. Do základu polévky přidáme všechno koření kromě majoránky. Gulášovou polévku zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Podle potřeby doléváme vodou, která se vyvaří. Můžeme také vařit v tlakovém hrnci. Během toho si připravíme brambory.

  3. Měkké maso vyndáme z polévky a necháme vychladnout. Do polévky dolijeme podle potřeby vodu, přidáme masox a gulášovou polévku (svačinová), brambory a necháme 15 minut povařit. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Gulášovou polévku podle chuti zahustíme hotovou tmavou jíškou a ochutíme majoránkou. Již jen krátce povaříme.

  4. Gulášovou polévku s lečem podáváme s jakýmkoli pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!