Gulášová polévka s lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 kg brambory 2 ks cibule 2 ks masox chilli koření 1 lžička gulášové koření 1 lžička mletá sladká paprika 1 ks hovězí přední s kostí 1 ks mražené lečo 1 balíček gulášová svačinová polévka podle potřeby 2-3 lžíce olej voda tmavá hotová jíška podle chuti 1 lžíce majoránka mletý černý pepř
Postup Gulášová polévka s lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme a oboje nakrájíme najemno.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když je hotová, zasypeme ji lečem a necháme spařit. Přidáme maso a vše orestujeme. Do základu polévky přidáme všechno koření kromě majoránky. Gulášovou polévku zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Podle potřeby doléváme vodou, která se vyvaří. Můžeme také vařit v tlakovém hrnci. Během toho si připravíme brambory.
Měkké maso vyndáme z polévky a necháme vychladnout. Do polévky dolijeme podle potřeby vodu, přidáme masox a gulášovou polévku (svačinová), brambory a necháme 15 minut povařit. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Gulášovou polévku podle chuti zahustíme hotovou tmavou jíškou a ochutíme majoránkou. Již jen krátce povaříme.
Gulášovou polévku s lečem podáváme s jakýmkoli pečivem.