Guláš Znojmo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
3 lžíce sádlo
0 l voda
1 lžíce hladká mouka
1 dl zakysaná smetana
0 l světlé pivo
50 dkg hovězí kližka
4 ks kyselé okurky
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Okurky nakrájíme na kostičky.

  2. V tlakovém hrnci na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, vhodíme maso a opékáme. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, promícháme, zalijeme pivem a po chvilce vodou. Guláš Znojmo zavřeme poklicí a dusíme na mírném plameni asi 3/4 hodiny. Po snížení tlaku poklici sejmeme, podle potřeby přelijeme vodou, doplníme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme kostičky okurky a krátce povaříme. Podle potřeby guláš dochutíme.

  3. Guláš Znojmo podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!